video prezentace školyfacebook

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Vyškov, příspěvková organizace

Obsah této stránky vyžaduje novější verzi aplikace Adobe Flash Player.

Získat aplikaci Adobe Flash Player

informační systém rozvrhy suplování

Střední odborná škola
a Střední odborné učiliště Vyškov,
příspěvková organizace

Sochorova 552/15, 68201 Vyškov
tel.: 517 348 866
tel.: 517 346 086
e-mail: info@sos-vyskov.cz

Prezentace SOŠ a SOU Vyškov
Prezentace PolyGram

Kalendář akcí
01.06.2020 - 02.06.2020
Státní část maturitní zkoušky
05.06.2020 !!!!!!!!!!!!!!! ZMĚNA TERMÍNU!!!
Písemná závěrečná zkouška
08.06.2020
Jednotné přijímací zkoušky
09.06.2020 - 10.06.2020
Praktická maturitní zkouška z odborných předmětů Ag4.
09.06.2020 - 10.06.2020
Praktická závěrečná zkouška
11.06.2020 - 12.06.2020
Profilová a ústní maturitní zkouška Ag4.
15.06.2020
Profilová a ústní maturitní zkouška Ns2.
16.06.2020 - 18.06.2020
Profilová a ústní maturitní zkouška S4.
22.06.2020
Ústní závěrečná zkouška - EOs3.
23.06.2020
Ústní závěrečná zkouška - IOZ3.
24.06.2020
Ústní závěrečná zkouška - Sm3.
29.06.2020
Slavnostní předávání výučních listů
Jihomoravský kraj
OPVK
ERASMUS+
UNIV2 kraje
NZZ

AKTUÁLNĚ

17.02.2020

Exkurze v mlékárně Kroměříž

V pátek 7. února 2020 jsme se vydali na exkurzi do školní mlékárny v Kroměříži, která je součástí Vyšší odborné školy potravinářské a Střední průmyslové školy mlékárenské. Přivítal nás pan ředitel Ing. Mgr. Michal Pospíšil a poté následoval zajímavý program.

Prohlídku jsme začali prováděním senzorických zkoušek, kdy jsme měli rozpoznat různé vůně a chutě. Také jsme podle barevných odstínů seřazovali zkumavky s tekutinou. Následně jsme si prohlédli laboratoř biologie a mikrobiologie a chemickou laboratoř. Pod mikroskopem jsme pozorovali různé vzorky a zaujalo nás i to, jak se na Petriho miskách v živné půdě pěstují bakterie, které se ukládají do speciálních boxů, kde mohou růst. Navštívili jsme také malou školní výrobnu, ve které žáci zpracovávají mléko a vyrábí z něj sýry, tvarohy, jogurty, zmrzlinu apod. Žáci mají také možnost experimentovat s chutěmi a provedením různých výrobků. Sami jsme si mohli vyzkoušet výrobu čerstvého sýru pod dozorem experta na zpracování mléka Ing. Josefa Mrázka.

Vzhledem k tomu, že jedno z maturitních témat se týká i zpracování mléka, exkurze pro nás byla velice zajímavá a užitečná. Nakonec jsme dostali s sebou malou ochutnávku mléčných výrobků a všichni jsme spokojeně odcházeli domů. Tuto exkurzi jsme si velmi užili.

žáci AG4

© SOŠ a SOU Vyškov 2015